Головна » 2014 » Березень » 25 » Студентський вернісаж 2014
Інформація до новини
  • Переглядів: 1147
  • Автор: Гість
  • Дата: 29.03.2024
29.03.2024

Категорія:


 Основною метою нашого дослідження творчості Шевченка, академіка гравюри Санкт-Петербурзької академії мистецтв, було бажання серйозно популяризувати його ще і як прекрасного українського художника і гравера з нагоди 200 річчя з дня народження. Ще у минулому навчальному році було визначено основні напрями роботи і складено план спільних дій.

 На виставці представлені 77 кращих робіт з українських народних ремесел студентів 2-х, 3-х і 4-х курсів відділу «Трудове навчання». Загальна кількість студентів, які готувалися до виставки – 75 чоловік, але не всі роботи пройшли відбір. Приємно що частина студентів виготовила по декілька виробів і у різних техніках.

 Представлені роботи виконані у техніці вишиття (гр. Т-42), яворівське, контурне геометричне і контурне сюжетне, тригранно-виїмкове різьблення (гр. Т-31, Т-32), плоске і обʼємне випалювання (гр. Т-21, Т-22, Т-31, Т-32).

Особливо слід відзначити таких студентів:

- Іван Пундик, Станіслав Швай, Віктор Мігонов, Ігор Ящук, Михайло Петрик, Андрій Галаган, Любомир Вовдзя – гр.Т-31;

- Андрій Петрик, Михайло Гарасимчук, Юрій Грановський, Андрій Курницький, Іван Петик – гр.. Т-32;

- Андрій Бойко, Андрій Іванів, Андрій Кременіщук, Роман Бегоулов – Т-21;

- Галина Мандзя, Михайло Беля, Андрій Сороківський, Іван Корх – Т-22;

- Соломія Свирид, Юлія Бесчастна, Марʼяна Рарок, Любов Довганюк, Марія Тесля, Марія Король, Марія Шишка, Орися Гнип – Т-42.

 Для успішного виконання робіт, зокрема у роботі над зображеннями картин і гравюр Шевченка, студенти вдало використовували комп’ютерні технології, що значно полегшило і прискорило виготовлення виробів, покращило якість кінцевого результату.

Важливою підмогою в організації виставки стала копітка праця Максима Синявського і Андрія Іваніва, Андрія Кременіщука і Оксани Кліщ, Богодара Різника і Оксани Шостак, які самотужки працювали над виготовленням випалених і картонних рамок.

А студенти Дмитро Мищук, Василь Яців і Сергій Паньків доклали максимум зусиль для оформлення каталогу виставки і презентаційного сайту «Школи різьбярства». Завдяки їх старанній роботі ми уже сьогодні можемо бачити вироби кожного студента, що вивчає українські народні ремесла, на сайті нашого педколеджу.



  


 

Мітки до статті:

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Всього коментаріїв: 0
-->