Головна » 2018 » Вересень » 20 » У Старокостянтинівському замку  відбулася презентація "Школи різьбярства"
Інформація до новини
  • Переглядів: 391
  • Автор: Гість
  • Дата: 29.03.2024
29.03.2024

Категорія:

 

Під час конференції "Старокостянтинів-Броди: перспективи співпраці", що відбулася у м. Старокостянтинів 18-19 серпня  у рамках проекту національної співпраці "Чим живуть замки" відбулася презентація "Школи різьбярства"  Бродівського педагогічного коледжу імені Маркіяна Шашкевича. Виставка "Тарас Шевченко – погляд з ХХІ ст." нараховує близько сотні різьблених, випалених і вишитих робіт, присвячених Великому Кобзареві. Усі роботи студентів та випускників були виставлені на огляд просто на фестивальній галявині на фоні дзвінниці храму Святої Трійці УПЦ КП (16 ст.). 
Експозиція виставки викликала велике зацікавлення відвідувачів Старокостянтинівського замку. Зокрема, Василь Муляр, начальник управління культурної політики і ресурсів виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, оглядаючи виставку сказав: "Враження від виставлених робіт дуже позитивні. З п. Ігорем особисто знайомий і хочу зауважити, що це дуже цікава людина, котра може об"єднати довкола себе такий чималий колектив студентів і долучити їх до цього мистецтва. Старокостянтинівці зауважили оригінальність виставки з точки зору розвитку Шевченка як художника, письменника, поета та оцінили підхід і подання тематики Шевченка студентами Бродівського педколеджу".
Також посадовець міської ради зазначив, що виставка дуже гармонійно вписується у Старокостянтинівському замку: "Моя мама завжди, коли вишивала, відкривала Кобзар і співала пісні на слова Шевченка, або ж читала його вірші чи поеми. Ми вбираємо з молоком матері відчуття Шевченка, тому і сьогодні ця тема близька, зрозуміла в кожній хаті. А відвідувачі замку отримали превелике задоволення від милування цими по-справді мистецькими роботами".
Організатора виставки, викладача-методиста Бродівського педколеджу ім. Маркіяна Шашкевича Ігоря Ошурка було нагороджено грамотою Старокостянтинівської міської ради, яку від імені міського голови передала його заступник Тетяна Бондарчук.
Упродовж дводенної конференції обговорювалися теми збереження та розвитку архітектурної спадщини Бродів і Старокостянтинова, зокрема, говорили про Бродівський та Старокостянтинівський замки. Підсумковим заходом дводенного перебування на Хмельниччині став круглий стіл на тему: "Старокостянтинів-Броди: перспективи співпраці". Бродівська делегація у складі 22 чоловік, складалася з краєзнавців, представників органів місцевого самоврядування, культури, освіти, ЗМІ.

 

Наталія Кутняк,
кореспондент ТРК «Броди»

   

   

   

Зсилка на відео репортаж   https://www.youtube.com/watch?v=tiSwJzs9srM
 

Мітки до статті:

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Всього коментаріїв: 0
-->